La forja és un dels procediments més antics amb què l'ésser humà ha treballat el metall i ha canviat poc des dels seus inicis. L'objectiu és controlar la forma que li anem donant al metall, on ocorre una deformació del material per l'aplicació de forces de compressió.


El metall es colpeja amb un martell de forma especial anomenat martell de forja i es va aconseguir una deformació plàstica. Això permet crear joies i objectes, que varien en el seu gruix i forma. La tècnica de la forja ha canviat poc des del seu començament quan els homes primitius creaven alguns elements.


Són elements bàsics per a la forja, els diferents martells, encluses, i els bufadors amb els quals li donarem el recuit als metalls, i els portarem on nosaltres vulguem, colpejant-lo amb els martells i ho anirem repetint successivament després d'haver recuit el metall. Utilitzant les eines adequades i colpejant en els llocs adequats, aconseguirem donar la forma desitjada.

Es tracta d'una tècnica que requereix molta pràctica i paciència, a més de tenir els martells de forja molt ben polits.This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now